Percheziții ale polițiștilor capitalei într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare

 

Astăzi, 9 octombrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave.

Din datele și probele administrate până în prezent a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie 2018 – august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea angajați ai unei instituții publice, și-ar fi însușit din casieria instituției suma de aproximativ 4.000.000 de lei, în baza a 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituție și fără ca aceștia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate trei persoane, bănuite de comiterea faptei.

În acest context, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul București.

Persoanele în cauză fost depistate și urmează să fie conduse la audieri, urmând ca, ulterior să fie dispuse măsurile legale.

Acțiune a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Aproape 32.000 de verificări efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, citește mai mult aici

15 persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

Efectivele MAI au prins în flagrant 129 de autori de infracțiuni într-o singură zi, detalii aici

Mesajele transmise de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, si de Ambasadorul Odor Balint, Reprezentant permanent al Ungariei la Uniunea Europeană ca urmare a deciziei din COREPER privind accederea României în Spațiul Schengen cu frontierele terestre începând cu 1 ianuarie 2025, detalii aici

Întrevederea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu delegația Frontex condusă de Hans Leijtens, director executiv al Agenției. Detalii aici

Sari la conținut