Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție rurală Roșiori de Vede, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alexandria și Roșiori de Vede, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile au avut loc în municipiul Alexandria și comuna Crângeni, la persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor, a fost descoperită o armă neletală, supusă autorizării, cu destinația tir sportiv (pușcă cu aer comprimat, cal. 4.5 mm), cumpărată din Spania și introdusă în România fără a fi declarată la vamă. Totodată, au fost descoperite și produse de vânat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au extins urmărirea penală și pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și braconaj.

În sprijinul polițiștilor, la activități au fost angrenați jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.

Activitățile se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână. Detalii aici

Bunuri de peste 300.000 de euro, descoperite de polițiști și procurori. Citește mai mult

Angajații MAI au gestionat peste 4.500 de intervenții de ordine publică și situații de urgență. Detalii aici

Cooperare polițienească internațională pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Sari la conținut