Percheziții domiciliare efectuate în cadrul unui amplu dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 24 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județele Sălaj și Constanța.

Aceste percheziții au fost efectuate în cadrul unui amplu dosar penal, instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, sub supravegherea procurorului de caz, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri, documente și înscrisuri utile cauzei.

A fost depistat și condus la audieri un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Constanța, iar, în urma administrării probatoriului, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun față de acesta.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 3.000.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în vederea documentării întregii activități a persoanelor cercetate în cauză și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Aproape 32.000 de verificări efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, citește mai mult aici

15 persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

Efectivele MAI au prins în flagrant 129 de autori de infracțiuni într-o singură zi, detalii aici

Mesajele transmise de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, si de Ambasadorul Odor Balint, Reprezentant permanent al Ungariei la Uniunea Europeană ca urmare a deciziei din COREPER privind accederea României în Spațiul Schengen cu frontierele terestre începând cu 1 ianuarie 2025, detalii aici

Întrevederea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu delegația Frontex condusă de Hans Leijtens, director executiv al Agenției. Detalii aici

Sari la conținut