Acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă feroviară

În perioada 21-22 octombrie 2024, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a circulației feroviare.

Astfel, în perioada de referință, polițiștii de la transporturi au efectuat verificări în 414 unități de cale ferată și 399 de trenuri, fiind legitimate 2.789 de persoane.

De asemenea, au fost depistate 5 persoane cercetate pentru comiterea unor infracțiuni și 7 persoane urmărite.

Totodată, polițiștii de la transporturi au aplicat 405 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 130.000 de lei.

Exemple:

1. La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 07.15, poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că ar fi fost lovit, pe fondul unui conflict spontan, de către un altul.

În cauză, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul P.P.T.F. Bistrița în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propusă o soluţie legală prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Bistriţa.

2. La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud au depistat o minoră din județul Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit că minora figurează ca ,,minor dispărut”, fiind plecată voluntar de la o casă de tip familial, din județul Bistrița-Năsăud, din data de 16 octombrie a.c.

Minora nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost predată reprezentanților casei de tip familial.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână. Detalii aici

Bunuri de peste 300.000 de euro, descoperite de polițiști și procurori. Citește mai mult

Angajații MAI au gestionat peste 4.500 de intervenții de ordine publică și situații de urgență. Detalii aici

Cooperare polițienească internațională pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Sari la conținut