Persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani (două dintre acestea fiind membre ale aceleiași familii), cercetate pentru trafic de droguri de risc, complicitate la trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consumul propriu.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie – octombrie 2024, persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, intermediat și vândut diferite cantități de canabis (drog de risc) către consumatori din municipiul București și județul Bacău, cu sume cuprinse între 1.400 și 4.000 de lei.
În urma perchezițiilor efectuate la locuințele acestora, în municipiul București, au fost descoperite și ridicate peste 310 grame de canabis și  53 de grame rezină de canabis (droguri de risc), obiecte purtând urme de substanță, grindere, cântare de precizie, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.
La data de 26 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a 4 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani (două dintre acestea fiind membre ale aceleiași familii), cercetate pentru trafic de droguri de risc, complicitate la trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consumul propriu.
La data de 27 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.
Persoană de contact: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Comisar de poliţie Cătălina Crețu – 0734996268.

Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână. Detalii aici

Bunuri de peste 300.000 de euro, descoperite de polițiști și procurori. Citește mai mult

Angajații MAI au gestionat peste 4.500 de intervenții de ordine publică și situații de urgență. Detalii aici

Cooperare polițienească internațională pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Sari la conținut