Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (28.10.2024), pentru gestionarea celor 1.592 de solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
Un procent de peste 80% din totalul misiunilor a fost reprezentat de intervențiile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 1.338 de persoane au fost asistate medical.
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele operative acționând în 7 situații pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate.
În acest interval de timp, 5 persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor desfășurate.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 85 incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Dintre acestea, 47 intervenții au fost derulate pentru lichidarea incendiilor de vegetație, fiind afectate aproximativ 100 ha de teren.
De asemenea, salvatorii au gestionat cu promptitudine și alte 171 situații ce puteau pune în pericol viețile si bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.
În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje RO-ALERT, 2 dintre acestea au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în județele Bistrița Năsăud și Prahova, iar 2 pentru informarea populației privind persoane minore dispărute, ce au vizat localități din județele Dolj și Sibiu.
Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.
Mai multe măsuri de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, regăsiți accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, din AppStore și Google Play.