Activități de prevenire a criminalității desfășurate de polițiști în cadrul programului Școala Altfel

În săptămâna Școala Altfel, polițiștii din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română au desfășurat o serie de activități informativ-educative în 8 unități de învățământ preuniversitar, având ca scop sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice cu privire la măsurile de protecție pe care le pot adopta pentru siguranța personală.

Peste 500 de elevi și 20 de cadre didactice au fost beneficiarii acestor întâlniri interactive despre prevenirea victimizării minorilor, prevenirea traficului și consumului de droguri, siguranța în mediul online, prevenirea bullying-ului și cyberbullying-ului, dar și prevenirea violenței și delincvenței juvenile.

Elevii au manifestat interes față de subiectele abordate, implicându-se în discuții și adresând întrebări despre diverse aspecte riscante din viața cotidiană. Polițiștii le-au oferit informații clare și utile tinerilor, menite să-i ajute să acționeze în mod responsabil.

Recomandările oferite au subliniat importanța adoptării unui comportament preventiv, menținerii unei comunicări deschise cu părinții și profesorii, evitarea contactului cu persoane necunoscute pe internet, manifestarea respectului reciproc în relațiile cu colegii și cadrele didactice.

Prevenirea consumului de droguri și combaterea influenței negative a anturajului au reprezentat, de asemenea, teme centrale ale discuțiilor, polițiștii explicându-le elevilor riscurile legate de consumul de substanțe interzise.

Prin aceste activități, polițiștii urmăresc creșterea gradului de siguranță atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice, promovând un comportament responsabil și vigilent.

Evenimentele desfășurate în cadrul săptămânii Școala Altfel au evidențiat importanța colaborării dintre școală, comunitate și poliție pentru a crea un mediu de învățare securizat și prietenos.

Poliția Română își continuă misiunea de a proteja și educa tinerii, fiind dedicată în mod constant prevenirii și informării corecte, pentru ca fiecare copil să se simtă în siguranță atât în școală, cât și în afara ei.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Aproape 32.000 de verificări efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, citește mai mult aici

15 persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

Efectivele MAI au prins în flagrant 129 de autori de infracțiuni într-o singură zi, detalii aici

Mesajele transmise de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, si de Ambasadorul Odor Balint, Reprezentant permanent al Ungariei la Uniunea Europeană ca urmare a deciziei din COREPER privind accederea României în Spațiul Schengen cu frontierele terestre începând cu 1 ianuarie 2025, detalii aici

Întrevederea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu delegația Frontex condusă de Hans Leijtens, director executiv al Agenției. Detalii aici

Sari la conținut