Anunț finalizare proiect Cod SMIS 160004

Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului cu titlul Solidari pentru Ucraina, cod SMIS 2014+ 160004.

Proiectul a avut o valoare totală de 585.307.121,49 lei, din care 84,44% contribuție UE și o perioadă de implementare de 20 luni, respectiv februarie 2022 – septembrie 2023.

Proiectul a fost co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Obiectivul general al proiectului a vizat măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili, proveniți din zona de conflict, prin implementarea unui mecanism de decontare din cadrul Programului operațional Capital Uman 2014-2020, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 113/2022, cu modificările și completările ulterioare, pe bază de cost unitar, a anumitor cheltuieli legate de migrația generată de agresiunea militară a Federației Ruse, începând cu 24 februarie 2022, așa cum este stabilit prin Regulamentul (UE) 1.303/2013 de stabilire a unor dispoziții comune privind Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, precum și de stabilire a unor dispoziții generale privind Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european, Fondul de coeziune și Fondul European pentru pescuit și afaceri maritime și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului, cu modificările și completările ulterioare, pentru cetățenii ucraineni, străinii sau apatrizii care provin din zona conflictului armat din Ucraina, care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina si Republica Moldova, cu excepția cetățenilor moldoveni.

Obiectivul specific al proiectului a vizat Cresterea nivelului de calitate a măsurilor de sprijin aferente situațiilor de criză, prin realizarea unui mecanism de reîntregire a fondului bugetar, disponibil entităților abilitate să răspundă nevoilor de bază ale celor afectați de criza umanitară rezultată în urma invaziei Federației Ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Rezultatul proiectului  a fost  reprezentat prin sprijinul financiar acordat sub formă de cost unitar, acordat pentru cheltuieli efectuate începând cu data de 24 februarie 2022 și până la încetarea aplicării Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382, în limita fondurilor alocate acestei masuri, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023. Sprijinul financiar acordat în condițiile prevăzute de OUG 113/2022 are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile efectuate de statul român pentru acoperirea nevoilor de bază imediate și sprijinirea persoanelor prevăzute la art. 13 din OUG și acoperă parțial cheltuielile efectuate pentru nevoile de bază ale beneficiarilor dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-c) și alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor straini sau apatrizilor.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Comunicat finalizare proiect POCU


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut