Cercetați pentru introducerea în țară de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc

La data de 5 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că doi cercetați, împreună cu alte trei persoane (care se sustrag urmăririi penale), ar fi procurat din Spania și introdus pe teritoriul țării droguri de risc (canabis), în scopul comercializării către consumatori din municipiul București și județele limitrofe, în cadrul unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice.

Astfel, pe parcursul cercetărilor, la data de 5 iunie 2024, unul dintre cercetați a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se aflau aproximativ 10 kilograme de canabis, porționate în 24 de pungi vidate.

Față de bărbat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu au luat măsura reținerii, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

În continuarea activităților de urmărire penală din cadrul dosarului penal, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate alte 400 de grame de drog de risc (canabis), 155.200 de euro (cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracțională a persoanelor cercetate), precum și alte mijloace de probă.

La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Giurgiu au dispus față de un alt cercetat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

601 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detali aici 

  36 de persoane au fost salvate de angajații MAI în urma intervențiilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici 

Peste 26.000 de verificări în aplicația eDAC. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut