Marți, 15 martie a.c., la sediul MAI, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a fost semnat Protocolul de colaborare dintre Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Protocolul semnat astăzi reprezintă cadrul prin care Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca va oferi consultanță pentru reformarea și dezvoltarea academică instituției de învățământ superior a Ministerului Afacerilor Interne.
„Colaborarea dintre cele două universități emblematice pentru mediul academic din România este de bun augur și nu poate decât să ne dea încredere că transferul de expertiză și de bune practici are o bază solidă pentru viitorul instituțional al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.“, a declarat, în acest context, ministrul Lucian Nicolae Bode.
Totodată, oficialul MAI a apreciat deschiderea și angajamentul puternic din partea celor implicați, precum buna colaborare dintre cele două universități pentru materializarea acestui proiect.
Ministrul Lucian Nicolae Bode a reiterat, de asemenea, hotărârea Ministerului Afacerilor Interne de a continua procesul de reformă inițiat în 2021, în vederea dezvoltării și consolidării instituționale a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
Protocolul urmărește, de asemenea, să contribuie la promovarea unei colaborări între Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pe două paliere, în principal, din punct de vedere etic, deontologic și al integrității academice, precum și în aria academică, pentru dezvoltarea instituțională a Academiei de Poliție.
Materializarea prezentului protocol prezintă oportunități de dezvoltare și preluare de către Academia de Poliție a unor modele și practici academice, având în vedere nivelul de excelență pe care Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca l-a atins în activitățile academice, rezultate validate la nivel național și internațional.
Colaborarea stabilește cooptarea unor specialiști de la nivelul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (inclusiv din alte instituții, dar recomandați de UBB), cu expertiză pe domenii de activitate diverse și complexe, în cadrul unor Comisii de Specialitate, atât în scopul efectuării unor analize calitative și pe zona de etică academică a lucrărilor de doctorat cât și pentru susținerea lucrărilor de doctorat, fapt ce ar permite finalizarea cu succes a procesului de lichidare a Școlilor Doctorale ale Academiei de Poliție.