Structurile Poliției Române desfășoară, astăzi, 14 septembrie, 9 acțiuni operative și 68 de percheziții în cadrul unor dosare penale referitoare la combaterea criminalității organizate, criminalitate economică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.
Menționăm în acest sens acțiunea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, care, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, la sediile, punctele de lucru, respectiv domiciliile administratorilor a 3 societăți comerciale, din județul Giurgiu, având ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale.
Tot astăzi, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 pun în executare 5 mandate de percheziție și două de aducere, într-o cauză privind săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată. Prejudiciul total estimat este de aproximativ 3.200.000 de lei.
Și polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sectorul 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează 5 percheziții domiciliare, în mai multe locații din municipiul București la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată.
Prejudiciul produs este de 183.196 de lei.
Totodată, în ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 3.770 de evenimente, 2.565 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.205 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 796 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 144 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 30 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 614 de permise de conducere și retrase 279 de certificate de înmatriculare.
Polițiștii și jandarmii au constatat 7.998 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 31 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale în valoare de 76.500 lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.028) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 44 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Au fost emise 12 mesaje de avertizare „RO-ALERT” a populației în situații de urgență.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 23 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.384 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 67.778 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 553 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,5%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.798 de mijloace de transport și 73.865 de persoane, dintre care 9.422 cetățeni ucraineni.