Lansarea Campaniei 10 (zece) pentru siguranță

Duminică, 8 septembrie a.c, a fost lansată Campania 10 (zece) pentru siguranță, acțiune dedicată creșterii gradului de siguranță a elevilor în contextul începerii anului școlar.

Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Poliția Română, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, desfășoară activități de informare a părinților și elevilor (în special a celor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani) cu privire la potențialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial și liceal.

În acest sens, structurile amintite vor desfășura acțiuni de prevenire, intensiv timp de două săptămâni, în locuri publice, intens circulate, dar și în peste 1.500 de unități de învățământ din toată țara atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

În cadrul sesiunilor de informare vor fi abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenței, utilizarea în siguranță a internetului, evitarea situațiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau a traficului de persoane.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (prin inspectoratele școlare teritoriale).

De asemenea, astfel de activități vor fi continuate în unitățile de învățământ, pe tot parcursul anului școlar.

Activitatea de astăzi din București s-a desfășurat într-un centru comercial în prezența prefectului capitalei Marius-Cristian Ghincea și a reprezentanților structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul acestei acțiuni , au fost purtate discuții cu părinții și copiii și au fost distribuite materiale informative cu privire la modul în care pot fi evitate anumite pericolele pentru a nu cădea victime unor infracțiuni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut