Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să manifeste atenție în perioada Anului Nou

În situația în care petreceți aceste zile în altă localitate decât cea de domiciliu, nu împărtășiți această informație pe rețelele de socializare dacă nu aveți configurate setări de confidențialitate care vă permit să dețineți controlul asupra persoanelor care vă văd postările. Altfel, există riscul ca persoane care săvârșesc furturi din locuințe să afle că nu sunteți acasă.

Manifestați atenție la colindători și nu permiteți accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Pentru prevenirea incendiilor, vă recomandăm să acordați maximă atenție modului de utilizare a instalațiilor electrice. Nu lăsați în priză aparate electrocasnice, precum fierul de călcat sau alte dispozitive care pot provoca incendii, mai ales în cazul în care părăsiți locuința pentru a participa la diverse evenimente.

De asemenea, nu lăsași copiii nesupravegheați și educați-i cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor.

Tot pentru protecția dumneavoastră, vă recomandăm ca, la cumpărături, să acordați o atenție sporită bunurilor de valoare, mai ales sumelor de bani sau cardurilor bancare. Dacă este posibil, evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau să le scoateți în zone aglomerate.

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri” întrucât, de cele mai multe ori, produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni.

În cazul în care petreceți noaptea dintre ani în locuri publice aglomerate, nu lăsați minorii neînsoțiți, nu răspundeți provocărilor și evitați confruntările verbale sau fizice cu alte persoane.
Nu folosiți produse pirotehnice din clasele de risc pentru că există pericolul unor vătămări corporale grave sau chiar al decesului. Nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.

Dacă efectuați deplasări cu mașina, verificați starea tehnică înainte de a porni la drum, valabilitatea actelor obligatorii, precum RCA și ITP, dar și condițiile meteo și de trafic. Pentru a evita accidentele, nu porniți la drum obosiți sau sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, vă recomandăm să purtați centura de siguranță și să conduceți cu prudenţă, respectând limitele de viteză.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut