Percheziții la reprezentantul a 30 de societăți comerciale, cercetat pentru evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile au fost desfășurate în municipiul Oradea, la imobilele reprezentând sediile unor societăți comerciale și la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, reprezentat al societăților, cercetat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în perioada 2017 – prezent, bărbatul de 46 de ani, în calitatea de reprezentant de drept și de fapt al 30 de societăți comerciale, cu sediul în Oradea, ar fi fost implicat în activități comerciale evazioniste, în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, prin neînregistrarea în totalitate, în evidențele contabile, a operațiunilor comerciale de prestări servicii în construcții și prin nedeclararea veniturilor obținute la organele fiscale competente, în sumă de aproximativ 33.000.000 de lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Prejudiciul total, estimat până în prezent, este de aproximativ 5.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice au identificat și ridicat, în vederea cercetărilor diferite înscrisuri, documente financiar contabile, ștampile, corespondență și mijloace electronice.

Totodată, au fost puse în aplicare două ordonanțe de ridicare de documente financiar contabile de la cele 30 de societăți comerciale implicate în activitatea evazionistă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut