În perioada 5-6 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cu vârste între 26 și 47 de ani. În cauză, a fost dispusă reținerea acestora.
Trei dintre persoanele bănuite sunt cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, iar în cazul persoanei de 46 de ani, cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
La data de 5 noiembrie a.c., două dintre persoanele cercetate, de 26 de ani, respectiv 47 de ani, au fost prinse în flagrant delict, în municipiul Reghin, județul Mureș, în timp ce tranzacționau aproximativ 190 de grame de substanță psihoactivă (2MMC) și 14 grame de substanță cristalină (4CMC), aceasta din urmă fiind catalogată drept drog de mare risc.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2024, una dintre persoanele cercetate, de 44 de ani, ar fi achiziționat și distribuit diverse cantități de 2MMC și comprimate ecstasy către diferite persoane din județul Cluj.
De asemenea, în perioada 2020-2024, una dintre persoanele cercetate, de 46 de ani, ar fi recrutat și exploatat șapte minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, profitând de vulnerabilitatea acestora, agravându-le starea de dependență prin furnizarea de droguri de mare risc.
În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat 1.413 comprimate de ecstasy, o cantitate de canabis, peste 220 de grame de substanțe cristaline și pulverulente, 129 de comprimate conținând substanța activă alprazolam, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanțe și alte dovezi relevante pentru cauză.
La data de 6 noiembrie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor patru persoane cercetate, pentru 30 de zile.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, precum și lucrătorilor Direcției Generale Vamale Cluj.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.